בכיכר זו הוגדרו נתיבים בגלל שבתוך הכיכר יש מסלולים בהם קיים רק נתיב אחד ולא שניים, וקיים שילוט המתריע על כך.
שמתי לב שלממשיכים ישר (לפי הדוגמה) מתקבלת הנחיית נתיבים מלאה למרות שלא הוגדרה הנחיה לממשיכים ישר - לא שקטה ולא קולית
זו התצוגה המתקבלת בהתאמה במכשיר:
האם זה באג?
לדעתי אין צורך להכביד בתצוגה עמוסה כל כך למי שממשיך ישר בלי שום מגבלה מיוחדת.
תודה
מאז ומתמיד בכיכר יש הנחיית ישר (שלא כמו בצומת רגיל). לכן כברירת מחדל תהיה תצוגה והשמעה של הנתיבים כאשר מוכנסת הנחיית נתיבים.
שים לב שבדוגמה הזו יש גם אילוץ שההוראה תהיה המשך ישר.
אתה מוזמן להציע שניתן יהיה למנוע את ההנחיה הזו דרך ה- WME.
עקב חוסר היכולת להגדיר תצוגת נתיבים למסלולים נבחרים בלבד מחקתי את הנחיית הנתיבים מכיכר זו.
אני מוצא שהגדרת נתיבים בכיכר מעמיסה את התצוגה בהמון אינפורמציה מסובכת שברובה מיותרת לנהג, אי לכך אינני ממליץ להשתמש בה בכיכרות סטנדרטיות אלא רק בכיכרות ענק בהן יש יתרון לתצוגת נתיבים.
מבחינתי צריך להיות אפשרות בכל הנחיה תצוגה בלבד/תצוגה והנחיה —> מלל/מלל רב (שמות רחוב)/מלל מלא (כולל הנחית נתיבים מלאה)
נ.ב. אני אישית (את מי זה מעניין בכלל? ) אוהב מלל רב מאוד, כמעט כמו במרוצי ראלי, עניין של טעם.
הרוב כבר קיים, אבל זה לא 100% (ולעולם לא יוכל להיות).
אפשר להשתיק את ההנחיות ולהישאר רק עם התראות, או להשתיק את האפליקציה לגמרי.
אפשר להיכנס להגדרות היותר עמוקות ולהפעיל Brief Instruction (הנחיות קצרות) שישמיטו כל מלל ויתנו רק את ההנחיה עצמה (פנה ימינה/שמאלה) במועד הפניה.
אבל יש עם זה כמה בעיות:
מה עם אזורים שאני פחות מכיר? אני לא יכול להסתמך על הנחיה ״ברגע האחרון״ במקרה שכזה, ורצוי גם שאקבל מלל לאן לפנות (כי שוב, אני לא מכיר את האזור ולא יודע איזו פניה אני צריך לקחת).
אין הנחיית נתיבים (חוזרים לסעיף הראשון…)
זה מוחבא מידי בתוך ההגדרות, רוב המשתמשים פשוט לא מכירים (ולא יכירו) שיש אפשרות כזו.
גם אם אנשים יכירו, הסיכוי שזה ישאר אצלהם פעיל (לפחות לפי מה שאני חושב) שואף לאפס בגלל כל שלושת הסיבות
הפתרון? אין פתרון קסם. גם לא יהיה.
אנחנו כעורכים צריכים להתאמץ להעביר את העיקר, ולא הנחיות לשם הנחיות.
מה שלא תורם לנהג - לדעתי הכנה לא אמור להיכנס למפה. לא כל שילוט רלוונטי. לא בכל מקום הנתיבים תורמים תרומה משמעותית, וגם לא כל לכל פניה הנתיבים רלוונטיים באותה הצומת. מנגד, במקום שיש תרומה (גם אם היא בגדר המלצה) - אנחנו כן צריכים לשקף את זה באפליקציה. לדוגמה: הנחיית נתיבים רחוקים במקומות שזה תורם (אם הנהג מראש יהיה בנתיב הנכון, כמעט תמיד הוא לא יזדקק להנחיה מפורטת מידי בשביל למצוא את הפניה שלו).
יש גם אחריות לחברה והיא לספק לנו כלים בשביל לדלוור הנחיות כמה שיותר מדויקות. נתיבים רחוקים זה יפה, שינוי הנחיות פניה זה נחמד. אבל יש עוד הרבה הגדרות שחסרות והיה טוב אם הייתה לנו האפשרות לשלוט עליהם.
לסיכום: אני לא מסכים עם הגישה שמה שרואים בשטח תמיד חייב להופיע באפליקציה, המון פעמים זה חסר כל תועלת לנהג ואני יכול להביא עשרות אם לא מאות דוגמאות של מקרים כאלה, אבל כשיש למידע שימוש קריטי - כן להכניס אותו למפה.
החזרתי את ההנחיות בכיכר לפי לפי הצורך מהידע האישי שלי.
משה
[עריכה: למי שלא הבין ולא ‘אמיץ’ לשאול: הלייקים לפוסטים לא סותרים את מה שנכתב בהם. אני מסכים שאין צורך למלא הנחיות מלאות לכיכר שלם בגלל כניסה אחת]