The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Stratégia

From waze
Jump to: navigation, search

Első, és legfontosabb feladat a hengerelt utak megszerkesztése, véglegesítése. Ezzel lehet leggyorsabban növelni a térkép úthálózatának hosszát. Azonban nem elég kijelölni és menteni az említett utakat, azokat be kell kötni a megfelelő kereszteződésbe és a navigációhoz szükséges kanyarodási, továbbhaladási irányokat is helyesen meg kell adni! Ha ilyen utat látsz, de nem tudod szerkeszteni, kérlek jelezd itt a SuperPermalink megadásával.

Tájékozódási pontok (Landmarks, Point Of Interest) tekintetében az állóvizek, folyók és erdők rögzítése adna életet a térképnek, tehát ezek az elsődlegesek.

Elsősorban Magyarország közúthálózatát (települések közti utakat) kellene elkészíteni a térképen. Az lenne a jó, ha az, ami az ÚtAdat weboldalon megjelenik közút, az megjelenne a Waze térképen is.

Ezzel egy időben a települések tekintetében a következő lenne a sorrend.

(A térképen még nem szereplő települések vastagon vannak szedve. Te is segíthetsz azzal, ha egy települést megtalálsz a térképen, akkor itt a Wiki-ben leszeded róla a vastag kiemelést. De akár a településekhez megjegyzések is fűzhetők, hogy együtt tudjunk dolgozni.)

Először a fővárosi kerületek készüljenek el, mert az eddigi tapasztalatok szerint egyelőre Budapesten a leghasznosabb a Waze, az itt rendszeresen kialakuló dugók és egyéb forgalmi akadályok miatt.

Ezután Budapestről a megyeszékhelyekre, megyei jogú városokba vezető leggyorsabb útvonalak következnének.

Ha elkészültek a megyeszékhelyek, a megyeszékhelyekről a megyék településeihez vezető leggyorsabb útvonalak szükségesek.

Van néhány megyei jogú város.

Vannak a városok megyénként.

Következő szint a nagyközségek.

Végül, de nem utolsó sorban a községek.

Ezenkívül vannak olyan települések, amik közigazgatásilag más településhez tartoznak, a más településnek csak településrészei. Ezek a fenti felsorolásokban nem szerepelnek.

Például: Rábafüzes (Vas) nem önálló település, hanem Szentgotthárd (Vas) településrésze

A települések és településrészek pontos nevére szükség van. A településrészek listáját a KSH weboldalán lehet megtalálni.

A bal oldali kék oszlopban, az Adatok pont alatt, az utolsó előtti a Helységnévtár. Oda kattintva elérhető a jelenleg legfrissebb - A Magyar Köztársaság helységnévtára, 2010 - link, amin továbbmenve letölthetővé válik a teljes település és településrész listája. (A megjelenő alsó menüsoron az utolsó a Letöltés).

A letöltött dokumentumban több fül is van, érdemes rajtuk végigmenni.

Például megtalálható a lakónépesség száma, és a településeket eszerint rendezve is fel lehet állítani egy prioritási sorrendet az elkészítésük sorrendjére.