The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Talk:How to label and name roads (Netherlands)

From waze
Jump to: navigation, search

01-11-2011 Gedeelten over snelwegen heb ik aangepast naar aanleiding van het topic op het forum over benaming van snelwegen. gerben


Moeten nog wat voorbeelden bij Benzinestations. Tweede Tabel (Naamgeving) barst uit de voegen bij kleinere resoluties -jaimevisser29-10-2010 atjong (Arne)
Het klopt niet als N-wegen en S-wegen worden vastgelegd als Major Highways. Daarmee worden ze in de client getoond op hetzelfde niveau als snelwegen en dit is niet correct want de meeste zijn vrij eenvoudige 80 km/h wegen. Kijk maar even naar Amsterdam op de client. Als daar alle S-wegen als Major Highway waren aangegeven zou Amsterdam een spinnenweb van snelwegen zijn. Nu zijn ze als Minor Highway opgeslagen en sommige helaas ook als Primary Road.

Ik ben voorstander voor de volgende indeling in Nederland:
(1) Snelwegen als Freeway
(2) Autowegen als Major Highways
(3) N-wegen en S-wegen als Minor Highways
Voor de rest zoals reeds omschreven.

Hier hebben we uitgebreide forumdiscussies over gehad. De huidige aanwijzingen in de Wiki hebben nog altijd de voorkeur van de meerderheid - 1-11-2011, gerben

knooppunten

In de tekst staat dat alle toeritten/afritten en verbindingswegen als "ramp" worden weergegeven. In het genoemde voorbeeld (beekbergen A50/A1) is dit echter niet gedaan. Het gehele knooppunt incl. alle verbindingen is gelabeld als freeway.

In oost nederland zijn vele knooppunten net als beekbergen. In de Randstad zijn de meeste zoals de tekst aangeeft dat het moet.

Een aantal heb ik gewijzigd (met ramps). Deze zijn (soms) door de AM weer terug gewijzigd naar freeways.

Hoe moet het?

Ik heb op dit knooppunt met wat zaken ge-experimenteerd in de tijd dat Arne zijn commentaar schreef. De huidige indeling werkt naar mijn idee het beste bij het navigeren. De Wiki is hier inmiddels op aangepast. - 1-11-2011, gerben