The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Területfelelős

From waze
Jump to: navigation, search

Ki az a területfelelős?

A területfelelős a waze közösség egy tagja (felhasználó), aki aktívan kiveszi a részét a Waze térkép egy bizinyos részének felügyeletében, kezelésében. Hogy a területfelelős mennyire merül bele a terület szerkesztésébe, mennyi időt áldot a térkép karbantartására az egyéntől függ. A területfelelősök feladat többek között(de nem kizárólag) a következőket foglalja magába

  • A szükséges változásokat végrehajtja a térépen, ha hosszú távú útmunkálatok kezdődnek illetve fejeződnek be, ha az út geometriája megváltozott vagy új utat kell hozzáadni esetleg régit eltávolítani
  • A megfelelő kanyarodási szabályokat beállítva a hosszútávú útépítések által érintett utakon, így biztosítja, hogy a kliens ne tervezzen arra az útra. Minden ilyen szerkesztést jelez az alábbi táblázatban, hogy ne kerüljön elfeledésre az átalakítás.
  • Utak zárolásának feloldása illetve újbóli bekapcsolása azokon a helyeken, ahol a térkép megóvása érdekében az adott szegmensek zárolásra kerültek, és egy felhasználó, akinek nincsen emiatt joga szerkeszteni az adott szegmenst, kéri az ideiglenes feloldást.
  • Kezeli a területén megjelenő Felhasználói jelentéseket (UR)
  • Karbantartja a területén lévő fix telepítésű sebességmérő kamerákat a térképen, ellenőrzi a kliensből bejelentett kamerák valódiságát és elngedélyezi őket.
  • Kezeli a területén megjelenő térképhibákat a térképszerkesztőben
  • Mentorálja a többi szerkesztőt, tanácsaival segíti a kezdőket a fórumon illetve privát üzeneten keresztül, ha a területén nem megfelelő szerkesztői tevékenységet lát.
  • a HAMI(Hungarian Area Managers' Initiative) levelezőlistán keresztül kapcsolatot tart a többi területfelelőssel és országfelelőssel, segít a területfelelősi mentor programban

Hogyan lehetek területfelelős

Ahhoz, hogy területfelelős lehess, kersd fel az alábbi fórumot, ott a legfrissebb információkat találhatod meg a jelentkezés pontos menetéről.

Az adott területen egynél több területfelelős is lehet. A területek átfedhetnek, lehetnek kisebbek vagy nagyobbak és akár több terület felelőse is lehetsz.


Area Manager FAQ(Angolul)