The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Kereszteződések javítása

From waze
Jump to: navigation, search

Egy hibás kereszteződés, vagy több hibás kereszteződés csoportjának javításának általános megoldása lehet, ha a hibás kereszteződésen létrehozol egy új kereszteződést.

A Cartouche próbál okos lenni és általában sikerül is neki. Amikor egy kereszteződést helyezel el egy ponton, megkeresi, hogy van-e a környéken másik kereszteződés, vagy útszegmens. Ha talál kereszteződést, azt azt (vagy azokat) kicseréli és a közelben lévő utakat is beköti a kereszteződésbe. Ha egy kis útdarab túllóg a kereszteződésen, akkor azt eltávolítja.

Az esetek többségében jól jön, ha az Enable all turns be van kapcsolva. A Cartouche ilyenkor figyelembe veszi az egyirányú utakat is. Ez után érdemes a tiltott kanyarodásokat megadni.

Az, hogy mennyire távol keres kereszteződést és útszegmenst, attól függ, hogy milyen zoom szinten végzed a szerkesztést. Amennyiben jobban ráközelítesz a térképre, úgy közelebb helyezheted az új kereszteződést a meglévő kereszteződés vagy út mellé anélkül, hogy összekötné őket. Ilyen szempontból a legideálisabb zoom szint a 100m-es.

Amennyiben távolabbi zoom értéket használsz, akkor nagyobb területen vonja össze a kereszteződéseket és utakat. A nagyon összetett kereszteződéseknél egy-két zoom szinttel közelebbi szinten érdemes szerkeszteni.

A 200m-es, vagy annál távolabbi zoom szinten ne helyezz el kereszteződést. Így nem elég pontos.