To see the latest content, and to edit the Wiki, please be sure to login with the same username and password as WME and the forum. Visit the forum for editing guidelines and discussions.

Segítség a hiányzó térképekhez

From waze
Jump to: navigation, search

Sikerült elindítanod a Waze-t, de...

Felinstalláltad a programot és elolvastad a felhasználói dokumentációt, de ahelyett, hogy egy ilyen térkép jelenne meg a futó program képernyőjén:

MainScreenNew.jpg

Csak nevek nélkül utakat látsz

ExampleBaseGridMap.png

vagy...

Csak néhány pontot és vonalat látsz

NearlyEmptyMap.png

A saját utcád is hiányzik. Vagy ahhoz képest, hogy városban vagy, a környék teljesen csupasz. Vagy még rosszab...

Csak egy teljesen üres térképet látsz

Ha a térkép, amit látsz teljesen üres, ellenőrizned kell, hogy van-e élő internetkapcsolatod a Waze szerverekkel. Válaszd a "Célpont" menüpontot és írd be, hogy "Budapest". A megjelenő listában válaszd az első tételt és a megjelenő menüben a "Mutasd a térképen" pontot. Ha így sem jelenik meg az utcatérkép, akkor valamilyen kapcsolódási problémád van. Győződj meg róla, hogy a telefonod kapcsolódik az internetre és olvasd el a felhasználói dokumentációt.

Ha látható az utcatérkép, akkor olvasd tovább.

Olyan útvonalon vezetsz, amely még nincs feltérképezve a Waze-ben

Valószínűleg legtöbbször a feltérképezett saját városodban használod a Waze-t, de néha olyan helyekre is vezetsz, amely még nincsen feltérképezve. Ebben az esetben kövesd ezeket az utasításokat.

Egy kis figyelmeztetés

A Waze nem olyan, mint a többi navigációs alkalmazás. Sok módja van annak, hogy jobbá tedd akár magad, akár mások számára. Nagyon szeretnénk, hogy ebben részt vegyél! A segítségnek vannak olyan módjai, amelyek nem igényelnek nagy erőfeszítéseket.

De természetesen az egyszerűbb módok a leglassabbak ahhoz, hogy olyan eredményt kapj, amely számodra és mások számára is észrevehető. Választhatsz aközött, hogy szánsz több időt a fejlesztésre, vagy megvárod, amíg valaki megcsinálja helyetted. Az emberek különböző dolgokban erősek, illetve különböző dolgok érdeklik. Készítheted a térképet vagy rögzíthetsz új útvonalakat, segíthetsz a dokumentációk készítésében, esetleg építheted és támogathatod a felhasználói bázist.

Ha egyik sem szimpatikus számodra, akkor csak nézz be a Waze-be minden hónapban, hogy lásd mennyit fejlődött. Vannak nagyobb városok, amelyek teljesen hiányoztak a térképről és kevesebb, mint 8 hónap alatt jobb útvonalhálózat alakult ki hozzájuk, mint amelyek a többi navigációs rendszerekben találhatóak.

Sose feledd: Azzal is segítesz, ha csak használod a programot!

Tennivalók

Üres, vagy majdnem üres térkép esetén

Mivel Magyarország nem kapott bázis térképet, ezért nálunk mindenképpen ez a módszer követendő. (A bázis térkép név nélküli utcahálózat lenne, ahol csak az utak adatait kellene megadni.)