The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Benelux/Places

From waze
Benelux
Revision as of 14:03, 31 January 2015 by Petervdveen (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Flag of Benelux.png BeNeLux Community Roads Places Forum WME Flag of Benelux.png

Benelux announcement:

The information on these pages is adapted to the situation and working of Waze in the countries of the BeNeLux. At the top of the page you can select the language of your choice. Pages that are not updated within the last half year may be out of date. Please do not change anything without consulting the local team. Any questions, remarks or ideas are welcome in this forum.

Het toevoegen van nuttige en/of interessante locaties gebeurt in de Waze Map Editor (WME) door het toevoegen van een “Plaats”. Een plaats kan op twee manieren worden toegevoegd: Als ‘Punt’ of als ‘Gebied’. Een gebied is bij een bepaalde afmeting zichtbaar in de client. Een punt is niet zichtbaar, maar naar beide types kan wel gezocht en genavigeerd worden. Daarnaast is er nog een soort plaats: ‘Woonhuis’. Dit zijn privé adressen die vanuit de cliënt kunnen worden toegevoegd.

Als basis worden alle plaatsen, die gebruikt kunnen worden als herkenningspunt toegevoegd als ‘Gebied’, de rest als ‘Punt’. Tankstations vormen daarop een uitzondering; deze worden altijd als gebied toegevoegd. Om te zoeken naar plaatsen in de cliënt zijn er twee mogelijkheden: zoeken op naam en zoeken op categorie.

Alle regels over het maken van een ‘Gebied’ of ‘Punt’, de categorieën en de zoekwoorden worden op deze pagina uitgelegd. Je vindt er ook een tabel van alle categorieën, met bijbehorende aanduiding van ‘Punt of ‘Gebied’, locklevel en zoekwoorden.Puntplaats

Een Puntplaats ziet er in WME als volgt uit:
Wme place.png Standaard Puntplaats
Wme place selected.png Gemarkeerde Puntplaats
Wme place changed.png Aangepaste Puntplaats
Wme place pending update.png Puntplaats met een wijziging in afwachting van goedkeuring

De locatie van een Puntplaats

De Puntplaats wordt gezet op of direct naast de geografische plaats van de locatie, zo dicht mogelijk bij het segment waar de gebruiker naar toe moet worden genavigeerd ligt. In de meeste gevallen zal dit de (hoofd)ingang van de Plaats zijn, of zo dicht mogelijk bij de parkeerplaats van de locatie.

Gebiedplaats

Voor plaatsen die zichtbaar moeten zijn in de cliënt gebruiken we de gebiedplaats. Gebiedplaatsen kunnen (net als weg segmenten) worden aangepast met behulp van de bolletjes op de hoeken. Plaatsen kun je in zijn geheel verplaatsen door middel van het verplaats-icoon Wme place drag handle.png. Alle Gebiedplaatsen worden paars weergegeven in de editor. Als je een gebied selecteert wordt het blauw.
Gebiedplaats.png

De locatie van een Gebiedplaats

De Gebiedplaats omvat alleen het gebouw van de Plaats, dus nooit complete terreinen. Zo ziet de gebruiker tijdens het rijden de werkelijke locatie.
Elke Gebiedplaats heeft een 'navigatiedoel', die standaard in het midden staat. Dit punt kan je verplaatsen naar de plek waar je aan zou moeten komen, of waar je kunt parkeren.
Het navigatiedoel kun je verschuiven binnen een beperkte ruimte rondom de Plaats.

Woonhuis

Dit een een afwijkende categorie. Als je in de client een foto maakt van een woonadres, dan zal die in WME als woonhuis verschijnen. Deze categorie wordt dus gebruikt voor alles wat een privébestemming is. Het is niet mogelijk om er eigenschappen aan toe te voegen. Deze doelt enkel als functie om de foto aan een huisnummer te koppelen.

(Opmerking: Hoe de samenhang met huisnummers precies is is nog niet helemaal bekend. Op dit moment worden woonhuizen aangegeven met een huisnummer en indien er een foto aanwezig is, ook met een Woonhuis plaats.)

Plaats afmetingen

Plaatsen kleiner dan 500m2 worden normaal gezien niet weergegeven in de cliënt. Om een idee van de grootte te vormen: Dit is 50 bij 10 meter. Het heeft dus geen zin om kleinere plaatsen als gebied in te voeren. Een Punt is in deze gevallen beter.

Alle gebiedplaatsen met gebouwen markeren alleen de gebouwen zelf, niet het terrein er omheen.

Plaats details

Elke plaats - punt of gebied - wordt van zoveel mogelijk informatie voorzien. In ieder geval moet een categorie en zo mogelijk het adres worden toegevoegd. Als een plaats geen adres heeft, vink je de vakjes voor ‘geen’ aan. Voeg ook belangrijke informatie toe, zoals naam, omschrijving, merk (tankstations), openingstijden. Onder het tabblad “meer info” kun je de website en het telefoonnummer zetten. Daar staan vaak ook nog optionele diensten die je kunt aankruisen, zoals wifi, toiletten, terras, of een parkeerplaats voor klanten (deze dus niet apart intekenen!) .

Algemeen tab

Meer info volgt.

Meer info tab

Meer info volgt.

Diensten

Meer info volgt.

Foto’s

Gebruikers kunnen in de client foto’s maken en die toevoegen aan een plaats. Alle toegevoegde foto’s komen terecht in het tabblad Foto’s.