The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Figyelmeztetés a légifelvételek pontatlanságáról

From waze
Jump to: navigation, search

Leghasznosabb térképszerkesztési ötletek alapján a nyomvonalat a légifelvételek képéhez kell igazítani, ha csak egyetlen GPS nyomvonal áll rendelkezésre. Egy GPS nyomvonal nem biztos, hogy pontosan leköveti az út nyomvonalát. Ez esetben jobb a nyomvonalat a légifelvételhez igazítani, mert kliens eszközök nagyobb valószínűséggel rátalálnak a megfelelő útra.

DE ezek a légifelvételek Föld körüli pályán keringő műholdakról, nem ritkán meredek szögből, készített fényképek. Nagyon fejlett algoritmusok próbálják korrigálni a torzításokat, de az eredmény soha nem lehet tökéletes, ezért a légifelvételek pontatlanok. Példa. Ekkor a GPS nyomvonalak jobb útmutatást adnak az utak valódi elhelyezkedésére, és a nyomvonalak légifelvételekhez igazítása hiba volna.

Magyarországon a légifelvételek csak bizonyos területeken annyira részletesek minőségi szempontból, hogy használhatók lennének utak nyomvonalának megrajzolásához. Azonban még ha bizonyos területeken látszanak is az utak, a tapasztalatok szerint a valóságos helyzethez képest elcsúszva helyezkednek el. Ez könnyen ellenőrizhető, ha egy kellően nagy számú GPS nyomvonalat tartalmazó szakaszon összehasonlítjuk a GPS nyomvonalak átlagos elhelyezkedését és a légifelvételen látható nyomvonalat.

Ezért Magyarországon javasolt a GPS nyomvonal elsődleges használata a légifelvételekkel szemben.