The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Nogle gode råd til kort-editoren (Denmark)

From waze
Jump to: navigation, search

Nogle gode råd om rettelser og tilføjelser af veje mm.

  • Brug så få geo-nodes som muligt. Opløsnigen af en telefonbaseret GPS i en bil, der kører 80 km/h er meget grov. Det er ikke unormalt at den afviger 50m. Derfor er det ikke nødvendigt at lave alle sving 100% perfekte. Det kan alligevel ikke ses i klienten. Anbefalingerne er minimum 20m mellem hver geo-node (det er dem man laver for at kunne bøje vejen).
  • Landmarks skal normalt følge skellet til det man vil mærke op. Vær opmærksom på at alt under ca. 5000 m² ikke kan ses i klienten. En alm. McDonalds kan ikke ses direkte, da de er omkring 2000m². Laver man et landmark over et indkøbscenter skal samme landmark også omfatte parkeringspladsen. Landmarks for tankstationer skal omfatte hele grunden, ikke kun tankanlægget.
  • Tankstationer. Vi vil meget gerne have så mange tankstationer lagt ind. Mest fordi - når vi når 70% af alle tankstationer i DK - vi kan indberette benzin og dieselpriser. Og derved kunne finde den station med de billigste priser. Og igen: Landmarks for tankstationer skal omfatte hele grunden, ikke kun tankanlægget.
  • Når der tilføjes flere veje samtidigt, skal man være opmærksom på om man får sat alle til tovejs (hvis de skal være det). Der er ved sidste editorversion ændret for hvordan vejene vender når man laver dem. Og en ny vej med en sidevej på, vil genvejstasten "rr" ikke automatisk ændre alle veje til tovejs.
  • Når der laves lange veje der går (meget) udenfor skærmen, vil startnoden ikke altid være forbundet med den vej man startede med. Det letteste er at tegne den lange vej, fra A til B, og i B-enden sætte både retning (tovejs - brug rr som genvej) og sving-tilladelser (brug qw) og sæt navn/by på vejen. Derefter går man til A-enden og kontrollerer om den har fat, og sætter svingtilladelser.
  • Gem ofte. Det er træls at have 50 rettelser man bliver nød til at smide væk, hvis der er en fejl i det man lavede i starten. Det er også væsentlig hurtigere at gemme 7 ændringer.
  • Lær tastaturgenvejene. Der er et link til en liste nederst i venstra side i editoren.
  • Når du bliver lidt mere øvet, er der en hel del scripts der er værd at kigge på. Disse scripts kan hjælpe med at gøre kortrettelser både lettere og hurtigere.