The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Difference between revisions of "Sweden/FAQ"

From waze
Jump to: navigation, search
m (Lade till länk till engelsk FAQ.)
(Hur loggar jag in i forumet så att jag kan skriva?)
Line 17: Line 17:
  
 
====Hur loggar jag in i forumet så att jag kan skriva?====
 
====Hur loggar jag in i forumet så att jag kan skriva?====
Öppna [http://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=33 forumet] i en webbläsare och klicka på 'Login' längst upp till höger. eller följ [https://www.waze.com/signin/?page=http%3A%2F%2Fwww.waze.com%2Fforum%2Fucp.php%3Fi%3D165 denna länk].
+
Öppna [http://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=33 forumet] i en webbläsare och klicka på 'Login' längst upp till höger. eller följ [https://www.waze.com/signin/?page=http%3A%2F%2Fwww.waze.com%2Fforum%2Fucp.php%3Fi%3D165 denna länk]. Använd sedan samma användarnamn och lösenord som du har i klienten (Waze-appen i din telefon). Var noga med att skilja på små och stora bokstäver.
  
 
====Är din fråga fortfarande obesvarad?====
 
====Är din fråga fortfarande obesvarad?====
 
Läs vidare i den [[FAQ|engelska FAQ:n]].
 
Läs vidare i den [[FAQ|engelska FAQ:n]].

Revision as of 19:36, 14 January 2013

Här finns svar på många vanliga frågor.

Vad är det för prickar på vissa vägar?

Det är vägar som ännu inte blivit bekräftade genom att någon kört på vägen. Det är inte ovanligt att vägen inte är dragen (ritad) exakt enligt verkligheten, så var vaksam. Genom att köra på en sådan väg bekräftas att den finns i verkligheten. Samtidigt sparas information om normal medelhastighet och ett spår från din GPS med den exakta dragningen. Hastigheten används sedan av Waze för att beräkna rutter. GPS-spåren kan man se i WME och på så sätt korrigera en felaktig dragning av en väg.

Vad är WME, Waze Map Editor?

WME är den officiella webapplikationen för att redigera kartan i Waze. Alla som har ett konto i Waze kan också bidra med sina lokala kunskaper och redigera kartan. Men se till att du läst på hur man ska göra för att inte förstöra kartan för alla andra. En sparad förändring går inte att återkalla! Läs mer här.

Är det någon som kontrollerar/godkänner det jag redigerat i kartan (WME)?

Nej. Därför är det väldigt viktigt att du vet hur man ska göra för att inte skapa onödigt merjobb eller förstöra något som fungerar. Läs hur man redigerar kartan, fråga i forumet eller skicka ett PM till en AM i området.

Hur kontaktar jag en användare?

I Klienten (Waze-appen i din telefon) kan du skicka meddelanden, både privata och öppna som alla ser, genom att peka på en användare. I forumet kan du skicka privata meddelanden (PM) till en eller flera användare samtidigt. Du måste dock veta mottagarens användarnamn och det finns ingen sök-funktion.

Hur loggar jag in i forumet så att jag kan skriva?

Öppna forumet i en webbläsare och klicka på 'Login' längst upp till höger. eller följ denna länk. Använd sedan samma användarnamn och lösenord som du har i klienten (Waze-appen i din telefon). Var noga med att skilja på små och stora bokstäver.

Är din fråga fortfarande obesvarad?

Läs vidare i den engelska FAQ:n.