The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

Difference between revisions of "Sweden/FAQ"

From waze
Jump to: navigation, search
(Är det någon som kontrollerar/godkänner det jag redigerat i kartan (WME)?)
Line 1: Line 1:
 +
[[Sweden | ← Svenska huvudsidan (Sweden)]]
 +
 
Här finns svar på många vanliga frågor.  
 
Här finns svar på många vanliga frågor.  
  
Line 30: Line 32:
 
====Är din fråga fortfarande obesvarad?====
 
====Är din fråga fortfarande obesvarad?====
 
Läs vidare i den [[FAQ|engelska FAQ:n]].
 
Läs vidare i den [[FAQ|engelska FAQ:n]].
 +
 +
[[Category:Sweden]]

Revision as of 19:47, 12 May 2013

← Svenska huvudsidan (Sweden)

Här finns svar på många vanliga frågor.

Varför ser jag inga poäng när jag loggar in på www.waze.com?

I Sverige måste vi logga in på http://world.waze.com. Waze har delat upp användarna så att nordamerika använder http://www.waze.com och ex här i Europa använder vi http://world.waze.com.

Vad är det för prickar på vissa vägar?

Det är vägar som ännu inte blivit bekräftade genom att någon kört på vägen. Det är inte ovanligt att vägen inte är dragen (ritad) exakt enligt verkligheten, så var vaksam. Genom att köra på en sådan väg bekräftas att den finns i verkligheten. Samtidigt sparas information om normal medelhastighet och ett spår från din GPS med den exakta dragningen. Hastigheten används sedan av Waze för att beräkna rutter. GPS-spåren kan man se i WME och på så sätt korrigera en felaktig dragning av en väg.

Vad är WME, Waze Map Editor?

[WME] är den officiella webapplikationen för att redigera kartan i Waze. Alla som har ett konto i Waze kan också bidra med sina lokala kunskaper och redigera kartan. Men se till att du läst på hur man ska göra för att inte förstöra kartan för alla andra. En sparad förändring går inte att återkalla! Läs mer här.

När uppdateras Waze kartan?

De ändringar som görs i WME uppdaterar mobilkartan och livemap med jämna mellanrum. Oftast är det bara ett par dagar mellan uppdateringarna. Läs på statussidan för aktuell information.

Hur uppdateras kartan i mobilappen?

Kartan i mobilappen cachas för att minska mängden data som laddas ner. Vid navigering så kontrolleras det att kartan längs rutten är aktuell. Finns det nyare kartdata laddas det ner. I annat fall uppdateras den cachade kartan om den är mer än sju dagar gammal. För att manuellt rensa kartcachen i mobilappen välj meny: Inställningar -> Avancerat -> Dataöverföring -> Uppdatera kartan i mitt område. (Eng: Settings -> Advanced -> Data transfer -> Refresh map of my area)

Är det någon som kontrollerar/godkänner det jag redigerat i kartan (WME)?

Nej. Därför är det väldigt viktigt att du vet hur man ska göra för att inte skapa onödigt merjobb eller förstöra något som fungerar. Läs hur man redigerar kartan, fråga i forumet eller skicka ett PM till en AM i området.

Hur kontaktar jag en användare?

I mobilappen kan du skicka meddelanden, både privata och öppna som alla ser, genom att peka på en användare. I forumet kan du skicka privata meddelanden (PM) till en eller flera användare samtidigt. Du måste dock veta mottagarens användarnamn och det finns ingen sök-funktion.

Hur loggar jag in i forumet så att jag kan skriva?

Öppna forumet i en webbläsare och klicka på 'Login' längst upp till höger. eller följ denna länk. Använd sedan samma användarnamn och lösenord som du har i mobilappen. Var noga med att skilja på små och stora bokstäver.

Är din fråga fortfarande obesvarad?

Läs vidare i den engelska FAQ:n.