The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

User:Stefaanschroeyers

From waze
Revision as of 21:36, 11 April 2014 by Stefaanschroeyers (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Ik ben geboren in '86, geboren en getogen in het Waasland. Na 3 jaar Hogeschool Gent kon ik in Antwerpen beginnen (tot op de dag van vandaag), al ben ik ook nog vaak in Gent en Limburg te vinden. Ik ben gelukkig getrouwd en heb (bijna) 2 kinderen (2de wordt over enkele maanden verwacht). 

Ik sta altijd open om je verder te helpen of om tips en advies te geven met het bewerken van de kaart, daarvoor kan je me steeds bereiken via stefaan@wazebelgium.be

Hobby's & interesses

Hobby's en interesses :

 • Het gezin
 • Waze
 • Elektronica (smartphones, pc's, ...)
 • Actualiteit (nieuws, politiek)
 • De financiële wereld
 • Muziek
 • Snooker

Hoe heb ik Waze leren kennen

In 2013 had ik door dat de kaarten op de toenmalige gps niet up-to-date waren. Ik had het idee om wat te experimenteren met gratis gps apps. Door deze zoektocht kwam ik toevallig uit bij Waze. Onmiddellijk vond ik het een leuke app die mij de eerste weken al veel tijd had doen uitsparen door enkele ongevallen. Achteraf moet ik bemerken dat het aantal Wazers toen nog niet zo gigantisch was. Vooral het laatste kwartaal van 2013 begon de grote groei van het aantal gebruikers, mijn teller van de tijdswinst loopt aardig op. Ook het feit dat Waze op basis van zijn community werkt sprak me aan, de ETA time zit er zo goed als altijd akelig goed! Door ook aan de kaarten te werken groeide ik na 2 maanden door tot Area Manager.Enkele maanden later werd ik Regio Manager en nog eens 2 maanden verder werd ik  zelfs Country Manager. Ook behoor ik, sinds ik Regio Manager werd, tot het clubje van de Local Waze Champs. In de Benelux zijn totnogtoe 2 meetings georganiseerd, ik was op beide aanwezig:

 • Waze BeNeLux meeting te Groot-Bijgaarden, België, 26 oktober 2013
 • Waze BeNeLux local and global champs meeting te De Meern, Utrecht, Nederland,  5 april 2014

Waze map editor

Een week nadat ik de app probeerde, zag ik enkele fouten op de kaart. Ik was meteen geïnteresseerd om de kaarten zelf aanpassingen te doen op de kaart. Steven heeft me de basis geleerd en mij bijgestaan voor advies, alsook open gestaan voor discussie (met wisselend succes ;) ). Al deze ervaringen wil ik graag gebruiken om andere editors te helpen. De meesten (ook mezelf) hebben in het begin de (natuurlijke) reflex om echt alles in te tekenen. Ik moet toegeven dat dit al enorm veranderd is en nu ben hevig voorstander van het KISS principe (waar het kan)! ;-)

Waze Forum

Toen ik begon met editten had ik al snel vragen, daardoor ging ik al snel op zoek naar het forum. Daar kan je al veel info vinden over het editten en kan je terecht om segmenten te unlocken waar je level te laag voor is. Dit gaat over het algemeen snel, je zal niet lang moeten wachten om verder te gaan. Bovendien zal je, indien nodig, automatisch tips en advies krijgen. Je segmenten worden namelijk unlocked door ervaren editors.

Via het forum heb ik ook veel contacten gelegd, hier leer je ook veel mensen kennen.

Waze Wiki

De wiki is een handige handleiding met de meeste basis principes over het editen. Neem zeker de tijd om hem volledig door te nemen! Je zal er al veel over opsteken en op die manier al een heel aantal zaken begrijpen op de kaarten.

Waze Beta

Ik ben een beta tester van Waze voor:

 • Beta Waze Map Editor
 • Android Beta app

Waze social media

Via de social media worden regelmatig een aantal exclusieve Waze spullen uitgedeeld, gaande van stickers over autohouders tot notebooks (wel een analoge versie :d ). Ook worden daar enkele leuke zaken gedeeld, zoals screeshots en foto's van gebruikers. Ook nieuws van Waze uit wordt steevast gedeeld. Ga dus zeker langs gaat bij Waze Belgium (Facebook, Twitter, Google+) en like de pagina.