The new Waze Wiki, aka Wazeopedia, is now live at Wazeopedia.waze.com! While this legacy wiki will remain accessible for the time being, it is no longer updated by the community. For the most up-to-date guidance, please visit your local Wazeopedia.

Please do not make any more updates to these legacy wiki pages, all future updates should be made in your country's local Wazeopedia.

Clock over a larger globe

User:WazingArch\UR

From waze
Revision as of 11:20, 9 September 2017 by WazingArch (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Добре дошъл

Здравей и добре дошъл сред общността на редакторите.

Преди да продължиш да редактираш активно картата на Waze, отдели време да прочетеш [url=https://wiki.waze.com/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F]Уейзопедията[/url], където ще основни насоки за редактирането. За да избегнеш някои често допускани грешки, може да прочетеш първо [url=https://wiki.waze.com/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8_%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8] "Неправилни редакции"[/url].

Ако имаш въпроси, не се притеснявай да попиташ местния районен управител (Area Manager), Country Manager, някой редактор от по-високо ниво или да ги зададеш в [url=https://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=306]българския форум[/url]. Ние работим заедно.

Приятни занимания!

Общи грешки

Обща грешка - няма описание

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Информацията от Waze не е достатъчна, за да решим проблема. Можеш ли да поясниш какво беше грешно тук, за да коригирам картата съответно. Благодаря. (Моля ползвайте мобилното приложение за отговор, имейлите не работят в системата за доклади.)


Привет! Поддържам доброволно картата на Waze и ще се опитам да отстраня грешката. Можеш ли да дадеш повече информация, какво точно е грешно тук, за да коригирам картата. Благодаря.


Здравей, аз съм добрвоволец от редакторската общност на Waze. Може ли да попитам каква е грешката тук, за да я коригирам? Мерси.

Грешно указание - няма описание

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Информацията от Waze не е достатъчна, за да решим проблема. Можеш ли да поясниш, какво беше грешно в указанието, за да коригирам картата. Благодаря.

Неправилно кръстовище - няма описание

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Информацията от Waze не е достатъчна, за да решим проблема. Можеш ли да поясниш какво не беше правилно в кръстовището, за да коригирам картата. Благодаря.

Завоят не е разрешен

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Информацията от Waze не е достатъчна, за да решим проблема. Можеш ли да поясниш от коя, към коя улица, завоят не е разрешен и защо, за да коригирам картата съответно? Благодаря.

Грешката не е напълно ясна

Грешно указание, докладван е затворен път

Здравей! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Знаеш ли приблизително за колко време ще бъде затворен пътя? Ако пътят е затворен само за няколко дни, най-добрият начин да го докладваш е чрез функцията в мобилното приложение Докладване > Затваряне. (Този доклад е създаден чрез Докладване > Грешка). Ако пътят е затворен дълготрайно, отговори чрез мобилното приложение и ни дай възможно повече информация. Поздрави!


Благодарим, че отдели време да докладваш този затворен път. Все пак, занапред, моля, ползвай функцията Докладване > Затваряне в моб. приложение, за да затвориш пътя веднага и да пренасочиш другите и себе си.

Ако затварянето на пътя ще продължи повече от 24 ч от сега, и имаш достатъчно информация, или връзка към нея, можеш да докладваш в http://bit.ly/2ghHfKj. Също така можеш да напишеш информацията в този доклад.

Грешно местоположение от Google

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. За съжаление това е често срещан проблем. Waze ползва адреси от Google и насочва шофьорите възможно най-близо до тях. Често адресите от Google са неточни и вероятно проблемът е точно това. Добрата новина е, че можем да заменим адреса на Google, ако знаем кой е точния. Можеш ли да ни кажеш адреса на дестинацията си? (Моля отговорете чрез моб. приложение, имейлите не се използват за комуникация в случая.)


Привет, доброволно поддържам картата на Waze и промених адресa в Waze. Но Waze също ползва адреси от Googe. За да не се появява повече грешния адрес, моля отиди в Google Карти и го докладвай и там. Също така, премахни този адрес от приложението, за да се изтрие старото местоположение и Waze да започне да използва новото.

Просрочени разговори с други редактори

Отговор без реакция

Ще се опитам да помогна. Изглежда, че докладчикът е дал достатъчно информация за решаване на грешката в картата. Има ли някакво развитие?

Изглежда, че е "неопределен"?

Ще се опитам да помогна. Има ли развитие в решаване на проблема? Ако няма, може би е време да приключим доклада като "неопределен"? За докладчика: ако грешката продължава да се появява, моля докладвайте пак.

Изглежда, че е "решен"?

Ще се опитам да помогна. Изглежда, че грешката е била коригирана. Време е докладът да се отбележи като "решен". Поздрави!

Приключване на доклади

Няма отговор, налага се да се приключи

Здравей, не получихме отговор на последния ни коментар за грешката, която докладва. След няколко дни ще сметнем, че нещата са наред и ще затворим този доклад. Поздрави!

Няма отговор на друг редактор, налага се да се приключи

Здравей, не получихме отговор на последния ни коментар за грешката, която докладва. След няколко дни ще сметнем, че нещата са наред и ще затворим този доклад. Поздрави!

Няма отговор, налага се да се приключи веднага (не е необходимо, ако е изпратен някой от горните отговори)

Здравей, не получихме отговор на последния ни коментар за грешката, която докладва. Смятаме, че нещата са наред и затваряме този доклад. Винаги си добре дошъл да докладваш за проблеми с картата. Поздрави!

Коригиран път

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Благодарение на твоя доклад намерихме и коригирахме грешка в картата. Промяната ще бъде активна в навигацията до седмица, но в редки случаи може да отнеме и повече време. Поздрави!

Лош маршрут, поради смущения в GPS сигнала

Привет! Разговаряш с доброволец от картографската общност на Waze. Изглежда, че информацията за вашата GPS позиция е доста неточна. Слабият GPS сигнал може да е причина за такива проблеми. Например Waze може да смята, че си на друг път и да дава грешни указания. В такива случаи доброволците от картографската общност на Waze са безсилни. За в бъдеще, увери се че устройството ти не е на закрито, за да получава по-силен сигнал. Дори това може да е недостатъчно в дълбоки долини, гъсти гори или плътни градски зони. Поздрави!

Пътят не се показва

Привет! За да не се претрупва екрана, приложението на Waze "крие" пътища. Колкото по-бързо се шофира, толкова повече пътища се скриват от екрана. Освен това, когато се намалява картата, Waze скрива пътищата, които не са важни. И последно, възможно е (в редки случаи), ако приложението е изтегляло наскоро нови карти, някои от пътищата да не се покажат - рестартирането на приложението би трябвало да реши този проблем. Това е най-доброто, което можем да предложим, като доброволци от редакторската общност на Waze, така че сега ще приключим този доклад. Надяваме сме да сме помогнали!